Air hockey är en rolig sport

Air hockey och det klassiska svenska hockeyspelet

Air hockey är ett spel som uppfanns av Amerikanaren Bob Lemieux året 1972. Ett par år senare eller 1978 rättare sagt så fick spelet ett officiellt förbud av United States Air-Table Hockey Association för att se till att man kan hålla reda på regler för spelet.

Under 80 talet började spelet att spelas allt mer organiserat och kom därefter till Europa och sedan vidare till Asien.

Ett svenskt spel som associeras med Air hockey idag är det klassiska hockeyspelet som liknar fotbollsspelet vi spelar med handtag på ett minibord.

Air hockey spelregler

Air hockey spelas med en platt puck på ett rektangulärt bord vars yta är 3×1,5 meter. Bordet är täckt av små hål där det kommer ut luft under tiden som man spelar. Detta för att den platta pucken ska ”sväva” lite ovanför spelplanen och lättare glida framåt. På varje spelhalva finns det ett mål som är 25 cm brett.

Så går det till

Varje spelare får sedan en klubba som är i rund format med ett handtag som dom ska använda för att slå pucken med och försöka göra mål på motståndaren. Matcherna avgöra antingen genom att man spelar tills en utav spelarna når ett visst antal mål eller under tid där den som har gjort flest mål under tiden vinner.

Det klassiska hockeyspelet

Spelet som påminner om air hockey är det klassiska svenska spelet som så vitt jag vet bara kallas för hockeyspelet.

Spelets är i ett mycket mindre format, har inga hål där det kommer ut luft och spelas som fotbollsspelet genom att man drar och snurrar på ett flertal olika handtag där det sitter fast en spelare på.

Så egentligen påminner det inte alls om air hockeyn men det är väl namnet hockey som får oss att tänka på båda dessa och eftersom jag personligen tycker detta är en svensk klassiker så måste vi nämna den så klart.

Men om du inte tycker att air hockey låter kul så finns det ju faktiskt en massa andra spel. Jag rekommenderar starkt att du testar spelautomater för de är jätteroliga. Dessutom så kan du vinna jättemycket pengar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *