Börja spela hockey

Om du känner för att börja spela hockey så är det smidigaste sättet att kolla upp vilken förening som finns närmast dig och kontakta dem angående träningstider och vilket lag du ska spela i och så vidare. Det är då bra att du dyker upp lite tidigare, innan träningen egentligen börjar för att hitta rätt och ordna eventuella saker innan det börjar. Dock har de flest föreningarna olika regler gällande detta så det bästa är att kontrollera med dem.

De flesta klubbarna erbjuder olika typer av lag så oavsett hur gammal du är eller hur mycket energi du vill lägga ner på din träning så brukar det finnas ett lag som passar just dig. Oavsett om du är ung och vill elitsatsa eller om du är en senior som vill spela endast för nöjets skull så brukar det gå att ordna.

Inga förkunskaper

När du ska börja spela hockey behövs inga vidare förkunskaper men du behöver rätt utrustning. Givetvis bör du kunna åka skridskor för att kunna vara med och spela, men om det skulle vara så att du inte kan det kan du kolla med föreningen om de erbjuder någon träning. Men om du kan åka, kanske inte så bra bara, så kommer skridskoträning vara en naturlig del träningarna.

Om du kommer till en förening för att testa på ishockey så behöver du oftast inte ha med dig egna skydd, de lånar de flesta klubbarna ut. Dock kan det vara bra att dubbelkolla med den aktuella klubben innan det är dags för första träningen så att det inte blir några missförstånd. Om du vill fortsätta med ishockey efter att ha testat på det brukar det oftast gå att fortsätta låna skydd tills vidare, men det beror helt och hållet på vilka tillgångar klubben har. Dock rekommenderas det att du har dina egna skridskor med dig eftersom det kan vara svårt att hitta ett par som passar riktigt bra. Det är då ett par hockeyskridskor som behövs och alltså inga konståkningsskridskor då de har piggar längst fram på skenan som lätt hamnar i vägen.

Hockey