Utrustning

hockeyutrustningEfter att ha testat på sporten ett tag och känner att detta är någonting för mig så brukar de flesta vilja skaffa sina egna skydd. Ishockey är en mycket fysisk sport och kräver många skydd för att man som spelare inte ska skada sig. Eftersom det blir ganska dyrt att skaffa alla dessa skydd är det en god idé att kolla på begagnade skydd innan man går och köper allt nytt.

Till att börja med behövs en hjälm för att undvika skador. Den ska vara CE-märkt vilket är viktigt att kolla upp innan man köper en. För pojk- och juniorspelare måste hjälmen ha ett ansiktsskydd, ett galler som skyddar hela ansiktet. Det behövs även axelskydd, benskydd, arm/bröstskydd och armbågsskydd (som är extra viktigt i de yngre åldrarna). Handskar och byxor är också väsentligt för att skydda mot slag.

Det är viktigt att skydden sitter ordentligt och det är viktigt att höra med någon kunnig inom området så att skydden sitter rätt och fyller sitt syfte. Om det inte sitter helt korrekt skulle man lika gärna kunna vara utan skydden.

Att köpa all utrustning kan kosta en hel del och ibland måste man ta ett lån för kunna betala. För att undvika att behöva låna pengar så kan man istället leta efter begagnad utrustning som man ofta kan köpa mycket billigare. Även byta utrustning kan vara möjligt.