SHL

Tippa på SHL i Ishockey

SHL i hockey är en av de roligaste och mest spännande ligorna att följa samt inte minst att tippa. Elitserien skapades inför säsongen 1975/76. Hockeyligan valde att byta namn från Elitserien till SHL inför säsongen 2013/14. Här spelar 14 lag över 52 omgångar, därefter följer ett slutspel med seriens åtta främsta lag. Vinnaren i slutspelet kan titulera sig svenska mästare och får dessutom lyfta Le Mat-pokalen. Räknat från 1975/76 är Färjestad det främsta hockeylaget i Sverige, tätt följt av Djurgårdens IF och Brynäs IF. Räknar man längre tillbaka, från 1922, är Djurgårdens IF mesta mästare i Elitserien/SHL.

Raoul Le Mat, den erkände filmdirektören, introducerade 1920 hockey och Sverige för varandra och det blev en stor nyhet. Bara två år senare anordnades svenska mästerskap i hockey. Det dröjde dock fram till 1975/76 innan Elitserien, eller SHL, blev verklighet för svenskarna. Åren där–emellan kallades den högsta serien för olika namn, bland annat Klass I och Svenska serien. Men också för Elitserien säsongerna 1927/28 – 1934/35 .

Brynäs IF, Djurgårdens IF, Färjestads BK, HV71, Modo Hockey, Skellefteå AIK, Västra Frölunda och Växjö Lakers har vunnit SHL under 2000-talet. Inför säsongen 2015/16 är Växjö Lakers regerande mästare. I finalen besegrades Skellefteå AIK som vunnit SHL två år i följd, 2012/13 och 2013/14. Det återstår att se hur Växjö Lakers reagerar på förra säsongens framgångar; det är inte det enklaste att försvara sin titel i SHL, bara Djurgården och Skellefteå har lyckats under 2000-talet.

C More sänder samtliga matcher i SHL, och har så gjort sedan slutet av 1990-talet. Rättigheterna att sända slutspelet delar man tillsammans med Kanal 5 och Kanal 9. Har man inte tid att följa matcherna på TV kan man lyssna på Radiosportens hockey-sändningar, något som är populärt bland många. Den som har stort hockeyintresse rekommenderas dock att abonnera på C More, här får man tillgång till välproducerade hockeysändningar.

Säsongen 2015/16 spelade följande lag i SHL – Brynäs IF, Djurgårdens IF, Frölunda HC, Färjestad BK, HV71, Karlskrona HK, Linköpings HC, Luleå HF, Malmö Redhawks, Modo Hockey, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers samt Örebro HK.

Två nya lag att följa är Örebro och klassikern Leksand som tagit sig upp från den tuffa Allsvenskan och det ska bli intressant att se hur dom klarar sig i årets Elitserie. Bland övriga lag hittar vi Brynäs, AIK, Frölunda, Färjestad, HV 71, Linköping, Luleå, MODO, Skellefteå och Växjö.

NordicBet erbjuder mycket spel på Elitserien och inför säsongen är Skellefteå favoriter till odds 3.50, med HV71 tätt efter på odds 4.50. De två nykomlingarna tippas får det svårt och dom ger hela 40 gånger pengarna att vinna SM-Guld. Nedanstående spelbolag erbjuder mycket bra odds på Elitseriehockeyn och de är säkra och etablerade spelbolag som funnits under lång tid för svenska spelare.

Spela på SHL

Vill du spela på mycket specialspel och hitta odds tidigt så kan vi också rekommendera att prova Bet365. Deras sida finns på svenska och det är mycket möjligt den största spelsidan i Europa. Det finns inte många som kan matcha deras oddsutbud. Varför inte spela Luleå som SM-vinnare till 6.50 i odds hos Bet365?

De vanligaste spelen på Elitserien är 1X2 betten som kan se ut som nedan.

  • HV 71 – 1.45
  • Oavgjort – 4.45
  • Luleå – 4.45

Ett spel på Luleå att vinna ger dig odds 4.45 och i detta fall får du samma odds för ett oavgjort resultat. Om du tippar 1000 kr på Luleå så får du tillbaka 4450 kr om dom vinner, alltså en vinst på 3450 kr. Hos alla de bookmakers som vi rekommenderar kan du också spela handicap-spel och många andra specialspel

Kom ihåg att alltid kontrollera om spelen gäller ordinarie tid eller efter förlängning, som i play-off matcher.

Lycka till med spelandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *